Bernhoven sluit jaar af met 'beperkt verlies'

UDEN – Ziekenhuis Bernhoven heeft vorig jaar een verlies geleden van bijna 3,5 miljoen euro. Dat meldt het ziekenhuis op de eigen website.
Bernhoven noemt het een ‘beperkt verlies’ en zegt dat het vorig jaar opgestelde reorganisatie masterplan het begin is van een transitieperiode om de komende jaren financieel gezond te worden.
In dat masterplan werden de jaren 2022 en 2023 al omschreven als transitiejaren en moet Bernhoven in 2024 weer een positief jaarresultaat kunnen melden.
Het ziekenhuis moet volgens die plannen 20 miljoen euro gaan bezuinigen en het personeelsbestand moest met 110 fte’s worden ingekrompen. En Bernhoven moet aansluiting zoeken bij een groter ziekenhuis in Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen.
Algemeen directeur Freek Koster stelt in een toelichting op het jaarverslag dat ook Bernhoven “een enorme uitdaging heeft gezien de personeelskrapte en de vergrijzing en dat in combinatie met de realisatie van het masterplan”.
Het ziekenhuis blijft echter vasthouden aan het eerder opgestelde plan om betere zorg door minder zorg te verlenen. “Betere zorg door minder zorg werkt en zorgt dat de patiënttevredenheid toeneemt”, aldus Koster.