Bernhoven hervat woensdag reguliere zorg

UDEN/MEIERIJSTAD – Ziekenhuis Bernhoven begint morgen weer met de reguliere zorg. Nu er minder coronapatiënten naar Bernhoven komen, ontstaat er geleidelijk aan weer ruimte voor het opstarten van de reguliere zorg.

Het ziekenhuis begint met de patiënten die dezorg het hardst nodig hebben Dat wordt beoordeeld door onze artsen. Bernhoven neemt zelf met de betreffende patiënten contact op voor een afspraak voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek.
Er zijn verschillende maatregelen om er in het ziekenhuis voor te zorgen dat patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermd zijn tegen besmetting met het coronavirus.

Gescheiden zorg
In Bernhoven wordt de behandeling van patiënten met corona en zonder corona van elkaar gescheiden. Patiënten met corona liggen geïsoleerd op aparte afdelingen of aparte kamers. Verder blijven maatregelen om het risico van verspreiding te verkleinen van belang. Daarom is er beperkt bezoek mogelijk en vraagt het ziekenhuis mensen om in principe alleen naar hun afspraak te komen.

Prikposten
Nu de reguliere zorg weer opstart, zal het ook drukker worden op de prikposten. Met name op de prikposten van Bernhoven in het ziekenhuis in Uden en de prikpost Polikliniek Plein Zwanenberg in Oss, verwachten het ziekenhuis dat de wachttijden zullen oplopen. In verband met spreiding van de drukte is het advies is dan ook om, daar waar het kan, een prikpost elders in de regio te bezoeken.