‘Berichten over uw Buurt' brengt gemeentenieuws naar de mailbox

MEIERIJSTAD - Volgende week ontvangen inwoners van gemeente Meierijstad maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin nieuws vanuit de overheid. Mensen worden hiermee op de hoogte gehouden van nieuws over vergunningen, werkzaamheden en ander lokale nieuwtjes binnen een straal van het woonadres.

Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. Het doel is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Mensen die deze mails binnenkrijgen, kunnen de frequentie en straal aanpassen op de website van MijnOverheid. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld kiezen om een keer in de week al het nieuws uit de wijk te ontvangen of iedere maand nieuws uit de hele gemeente. Mensen kunnen via dezelfde website zich ook afmelden voor deze dienst.

Mensen krijgen eerst een welkomstmail met verdere informatie en uitleg over het nieuwe systeem. In deze mail zal ook een verwijzing staan naar de website waar mensen terecht kunnen.