Benefietconcert voor Keniaanse kinderen uitgesteld

VEGHEL - Door de lockdown heeft het bestuur van Stichting Good News Centre Kenya het concert ‘De Eeuw Van Harry Belafonte’ verzet van 17 januari naar 21 maart 2022. De voorstelling is in Theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Mensen die al een ticket hebben, kunnen met diezelfde kaart op 21 maart naar de voorstelling komen. Het concert begint dan om 20.00 uur.

Het is het dertigste benefietconcert dat GNCK organiseert in haar 36-jarige bestaan. Het is het eerste dat in Veghel plaatsvindt omdat het door de nieuwbouw van het theater in Den Bosch niet in de provinciehoofdstad kan worden gehouden.

Good News Centre Kenya steunt Keniaanse kinderen in de wijk Kibagare (Nairobi, Kenia).. De kinderen die worden ondersteund door Good News Centre Kenya krijgen eten en onderdak, onderwijs en begeleiding naar een goede toekomst.

Beter leven

Stichting Good News Centre Kenya is in 1985 opgericht. De stichting die begon met het ondersteunen van materiële zaken is uitgegroeid tot een organisatie die jaarlijks bijna 140 kinderen een kans op een beter leven bezorgt. Dat doet GNCK door hen de faciliteiten te bieden om onderwijs te kunnen volgen. De stichting betaalt schoolgeld, uniformen, reiskosten en meer.

Het benefietconcert is een eerbetoon aan de zanger Harry Belafonte, bekend van onder meer nummers als Island In The Sun, Matilda en Day-O. Tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. 

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March. Zangeressen Leoni Jansen en Izaline Calister zingen zijn hits en vertellen over het bewogen leven van Harry Belafonte, samen met Thijs Borsten (piano) en Roël Calister (percussie).