Belgisch feest Sok afgelast

SCHIJNDEL – Café De Sok in Schijndel heeft de busreis naar Turnhout afgeblazen. Komend weekend zou het café met meer dan tweehonderd mensen naar België gaan om daar te feesten.

In verband met de coronamaatregelen mag dat niet in Schijndel. Daarom huurde De Sok een ruimte in Turnhout.

Te veel ophef

Volgens een verklaring van De Sok heeft het plan voor te veel ophef gezorgd. De Sok schrijft op de eigen Facebookpagina dat als gevolg van het uitlekken in de media van de locatie in Turnhout de toeloop wel eens uit de hand zou kunnen lopen.

Het idee zelf is volgens de uitbaters van De Sok door de vaste klanten van het café “met een hoop liefde ontvangen”. De kaarten voor het feest vlogen de deur uit.

Mensen begrijpen concept niet

“Echter dit enthousiasme was ook in de media te volgen. Dit heeft, zoals velen weten, voor nogal wat ophef gezorgd. Mede door het uitlekken van de locatie van Cafe de Sok België en de mensen die het concept niet begrijpen of geen warm hart toedragen, vinden we het nu onverantwoord om dit door te laten gaan,” aldus de uitbaters.

“Met pijn in ons hart en de zoveelste klap in het gezicht, voor jullie als gasten en voor ons als kroegtijgers, gaat ook dit feestje dus niet door,” aldus De Sok. De mensen die een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld.

Burgemeester Kees van Rooij zei eerder deze week dat hij vond dat de Sok met zo’n feestje in het buitenland niet bijdraagt aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de corona-besmettingscijfers zo snel mogelijk omlaag te brengen.

Tags