Bekendmaking 'Sterren op het doek'

VEGHEL – Tijdens de 5e editie van de Nacht van de Noordkade op 24 januari zat Kitty van Eerd uit Veghel model op de stoel bij ‘Sterren op het Doek’. Zeven kunstenaars portretteerden de hoofdgast. Het was de bedoeling dat in de maand maart de onthulling zou plaatsvinden. De bekendmaking kwam toen vanwege de coronamaatregelen echter te vervallen.

Onthulling
Woensdag 26 augustus was het dan zover. Door de versoepeling van de maatregelen werd een verantwoorde manier gevonden om de onthulling alsnog te laten plaatsvinden. Dat gebeurde in aanwezigheid van de kunstenaars en enkele familieleden van Kitty van Eerd. Nadat de kunstenaars iets hadden verteld over hun werkwijze, kwamen de werken van onder de blauwe doeken tevoorschijn.

40 Foto’s
Kitty van Eerd vond het niet gemakkelijk om een keuze te maken. “Toen ik die avond in januari naar huis reed vroeg ik me af wat het allemaal moest gaan worden. Maar dit heeft mij verrast. Want het zijn stuk voor stuk mooie kunstwerken geworden”. Met behulp van haar achterban via de familie-app viel haar keuze uiteindelijk op een groot schilderij van Beatriz Alma. De kunstenares uit Veghel was bij thuiskomst nog eens twee keer opnieuw begonnen. Geholpen door de 40 foto’s die zij die avond van haar model had gemaakt. Waar het schilderij in huize Van Eerd komt te hangen? “Dat weet ik nog niet. Daarvoor moet ik nog een plaats vinden. Maar dat komt wel goed. Ik ben er in elk geval ontzettend blij mee”, aldus het model.