Bekendmaking eindbedrag GDW Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE – De ruim 350 vrijwilligers van stichting Goede Doelen Week Sint-Oedenrode zijn enkele weken geleden niet voor niets met hun emmers en formulieren op pad gegaan. Zaterdag onthulden enkele medewerksters op de Markt het eindbedrag van de actie. De 19 Goede Doelen krijgen gezamenlijk € 54.383,42 uitgekeerd. Het resultaat van de collectes in Boskant, Olland, Nijnsel en Sint-Oedenrode mag er zijn.

Op dit bedrag had voorzitter Ad de Gouw niet gerekend toen de actie van start ging. Op dat moment vielen meerdere collectes samen, waaronder die van Giro 555 ten behoeve van de Oekraïense oorlogsslachtoffers. Toch blijkt uit de opbrengst dat de Goede Doelen Week goed is ingeburgerd in Sint-Oedenrode en omgeving.

Persoonlijk contact belangrijk
Ad benadrukt wel dat het persoonlijk contact bij de mensen aan de deur heel belangrijk is. “Als onze collectanten bij hen zijn geweest zien wij dat onmiddellijk terug op onze bankrekening”, zegt hij. De vrijwilligers spelen daarom een belangrijke rol. Ook zij worden als het om de totale opbrengst gaat niet vergeten. Onmiddellijk na de bekendmaking ging het bestuur, voorzien van bedankkaarten, naar de wijkhoofden en maakten hen de opbrengst bekend. Op hun beurt geven de wijkhoofden de bedankkaarten weer persoonlijk af bij de vrijwilligers.

Informeren en motiveren
Ook wijkhoofd Annette Broekman ging zaterdag nog naar de vrijwilligers in haar wijk om het goede nieuws over de opbrengst te vertellen. En om hen te motiveren om volgend jaar ook weer voor de Goede Doelen te collecteren. “De meesten hebben al toegezegd dat ze ook dan weer klaarstaan”, zegt ze. Dat gebeurt dan in de maand april 2023.