Beholders zet Meierijstad op de kaart

MEIERIJSTAD - 32 documentaires in 5 dagen, en 12 lokaties. Het documentairefestival Beholders zet Meierijstad internationaal op de kaart. Van woensdag 7 tot en met zondag 11 oktober kunnen liefhebbers kijken naar documentaires en vooral ook met elkaar en met de makers in gesprek gaan. En dat gaat zelfs met de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet lukken.

Grote en kleine thema's
Tijdens het festival komen grote en kleine thema’s aan de orde. Grote thema’s die de hele wereld bezighouden zoals de strijd om drinkwater of de rol van rockmuziek bij de val van het communisme, en kleine thema's zoals intieme menselijke portretten over generatieverschillen, de zoektocht van een kind naar haar biologische moeder, het omgaan met dementie of het dagelijkse leven van de nieuwe influencers en de sociale media cultuur.

12 lokaties
De documentaires zijn te zien op 12 verschillende lokaties in Meierijstad; naast Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode ook in Boskant, Zijtaart, Olland en Eerde. Kijk voor meer info op de website van het festival.