Behoefte aan contante betalingen bij voorzieningen minimaal

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad hebben niet of nauwelijks de behoefte om contant te betalen bij gemeentelijke voorzieningen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat de gemeente Meierijstad heeft uitgevoerd naar aanleiding van vragen in de raad.
Fotograaf: Pixabay

Tijdens de raadsvergadering van 29 februari beloofde het college om te onderzoeken of er behoefte is aan het maken van contante betalingen bij gemeentelijke voorzieningen. Op 21 verschillende plekken (sporthallen, gemeentewerven, milieustraten, zwembaden en gymzalen) hebben baliemedewerkers van 1 maart tot en met 17 mei bijgehouden hoeveel mensen hebben gevraagd of ze contant mochten betalen omdat ze niet in staat waren om te pinnen.

De resultaten waren duidelijk. Slechts 1 keer kwam het voor dat er gevraagd werd om contant te kunnen betalen. Dat was bij een van de zwembaden. Het ging om twee kinderen die door hun ouders op pad waren gestuurd met een briefje van 20 euro. Bij alle overige voorzieningen was er dus geen enkele keer vraag naar een contante betaling. In hoeverre dit onderzoek representatief is, moet nog duidelijk worden.

De gemeente heeft laten weten dat het de komende tijd verder onderzoek gaat doen naar de behoefte om contant te betalen.