Beeldvormende avond over verkeersdrukte

De gemeenteraad van Meierijstad zal op dinsdag 11 juni gaan bespreken hoe om moet worden gegaan met de steeds grotere verkeersdrukte op de Erpseweg. Dat gebeurt tijdsens een speciale ‘beeldvormende avond’ in het Bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

Het wordt steeds drukker op de Erpseweg omdat er in de nieuwbouwwijk Veghels Buiten nog meer woningen komen dan eerst was gepland. Nu worden dat er 760 in plaats van de eerst gedachte 700.
De fractie van Lokaal overweegt overigens een motie in te dienen omdat Lokaal niet gerust is dat de drukte goed wordt aangepakt.
“Wacht niet totdat er eerst een ernstig ongeluk gebeurt”, zo waarschuwde Jochem Kok van Lokaal, donderdagavond tijdens een commissie-vergadering.
En ook de andere politieke partijen maakten duidelijk wel zorgen te hebben over de toenemende verkeersdrukte
Wethouder Jan van Burgsteden gaf aan dat de gemeente vooral wil proberen om meer mensen te stimuleren op de fiets naar het werk te gaan.
“Daar valt nog heel veel winst te behalen”, aldus de wethouder die Lokaal niet al te veel hoop kon bieden op ingrijpende maatregelen.
“We kunnen van de Erpseweg geen 4 baans weg maken” en de drukte is eigenlijk alleen ’s morgens en ’s avonds, 4 van de 24 uren. Op de andere tijden valt het best mee”, aldus Van Burgsteden.
Tijdens de beeldvormende avond zal overigens niet alleen gesproken worden over de extra drukte op de Erpseweg, maar ook over de steeds drukker worden N 279, de weg langs het kanaal van Den Bosch naar Helmond.
Met name rond de Rembrandtlaan in Veghel levert dat steeds meer problemen op, evenals de steeds grotere drukte op de A 50.