Bedenk jij de nieuwe naam voor het RAADhuis Schijndel?

SCHIJNDEL - 'Het RAADhuis', deze naam wil het gemeentebestuur van Meierijstad aan het voormalige raadhuis in Schijndel geven. Dat kan leuker en creatiever vindt de lokale partij Hart. Daarom doet deze partij de oproep om een leukere naam te bedenken.

Functies van het gebouw.

In het voormalige gemeentehuis komen onder meer de bibliotheek, een gemeentenbalie, een trouwzaal, de kunstcollectie van de gemeente, een servicepunt en een toeristisch punt.

Eind mei is de opening gepland, maar onder welke naam is nog onduidelijk.

Het RAADhuis vindt de gemeente een passende naam, omdat het verwijst naar het verleden als gemeentehuis maar ook duidelijk maakt dat je in het nieuwe gebouw onder meer boeken kunt raadplegen.

Volgens planning opent eind mei het pand, waarvoor de gemeente Meierijstad nu nog een nieuwe naam zoekt.

Hart roept op tot passende naam.

Het college stelt zelf voor om de naam RAADhuis te kiezen. ‘De naam sluit aan bij de historie van het gebouw en verwijst naar de nieuwe functie van RAADplegen bij gemeente of bibliotheek en van RADEN in de zoektocht naar de kunst', meldt het college. Hart deed op haar facebookpagina zelf ook een aantal suggesties, waaronder Huis aan de Mark en Jèntje de Kunninghuis. Heeft u een idee voor een passende naam? Dan kunt u dat per mail doorgeven aan: mvanroessel@meierijstad.nl.