BBB haalt in Meierijstad 23,26 van alle stemmen

MEIERIJSTAD – Ook in Meierijstad heeft de BBB veruit de meeste stemmen gehaald bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart. De BBB kreeg in Meierijstad 23,6 procent van de stemmen.

De tweede partij in Meierijstad zou de VVD zijn die 14,3 procent van de stemmen behaalde, een verlies van 1,9 procent. De grote verliezer in Meierijstad is het CDA. Die partij behaalde 8,11 procent van de stemmen tegen 19,11 procent in 2019.
Het CDA zou daarmee de 4e partij in Meierijstad worden, want de SP is in Meierijstad de derde partij met 9,13 procent van de stemmen, een licht verlies overigens van 0.02 procent.

Korte nachtrust
Bij de gemeentewerf in Veghel is donderdagmorgen om 10.00 uur begonnen met het vaststellen van de volledige uitslag die naar verwachting donderdag aan het eind van de middag bekend zal zijn. Dat betekende overigens een wel heel korte nachtrust voor de medewerkers van de gemeente, want pas rond 05.00 uur was de eerste telling voor de voorlopige uitslag gereed. "En omdat er ook nogal wat zaken veranderd zijn met betrekking tot het tellen was het voor ons best pittig zo", aldus één van de betrokkenen vanmorgen.

Waterschappen
En ook bij de waterschapsverkiezingen is de BBB vanuit het niets de grootste partij geworden. Bij Waterschap Aa en Maas behaalde de BBB 7.029 stemmen en dat is ruim 27 %.

De tweede partij is Water Natuurlijk met 6.579 stemmen (25,3 %). Bij Waterschap De Dommel behaalde de BBB 2.202 stemmen (22,79 %) net iets meer dan Water Natuurlijk dat 2.184 stemmen behaalde (22,60 5).

Bij de gemeentewerf in Veghel is begonnen met het vaststellen van de uitslag.
Fotograaf: Jan de Jong
Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten
Fotograaf: Website gemeente Meierijstad
Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap Aa en Maas
Fotograaf: Website gemeente Meierijstad
Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap de Dommel
Fotograaf: Website gemeente Meierijstad