Basisschool De Regenboog sluit schooljaar af met gefilmde musical

WIJBOSCH – De afsluiting met een musical op het einde van het schooljaar is niet meer weg te denken. Vanwege de coronamaatregelen kon de traditionele musical dit jaar op veel scholen niet doorgaan. Bij basisschool De Regenboog in Wijbosch bedachten ze een alternatief: een gefilmde musical.

Leerkrachten moesten vanwege de coronamaatregelen iets anders verzinnen om het schooljaar voor de basisschool af te sluiten. Zo waren er scholen die toch voor de musical kozen maar die dan voor een lege zaal op moesten voeren. Weer een andere school koos voor een hoorspel. Bij basisschool De Regenboog bedachten ze om met alle kinderen een film op te nemen. De musicalfilm getiteld ‘Fantast – Ties!’ werd deze week in de theaterzaal van ’t Spectrum geheel coronaproef vertoond. In verschillende voorstellingen mochten telkens een beperkt aantal leerlingen vergezeld van hun ouders de film bekijken.

Verslaggever Tom Berkers wachtte met cameraman Jan van Oort de hoofdrolspelers na de voorstelling op en vroeg naar hun ervaringen.

VIDEO Basisschool De Regenboog sluit schooljaar af met gefilmde musical
Fotograaf: Jan van Oort
Alyssia en Anouk, leerlingen groep 8