Basisschool de Beemd brengt bekende Disneyfilm tot leven tijdens lentemusical

SCHIJNDEL - Na een jarenlange traditie van kerstmusicals presenteert basisschool de Beemd dit jaar een lentemusical. Dit komt door de eindtoetsen van groep 8, die zijn vervroegd naar begin februari. Wel heeft de lentemusical nog een winters tintje. De musical ‘Laat het Los, Laat het Gaan’, is namelijk gebaseerd op de bekende Disneyfilm ‘Frozen’.
Een eerdere editie van de musical, toen hij nog bij kers werd gehouden

De musical speelt zich af in het fictieve koninkrijk Icadelle, en gaat net als over de film over Elsa en Anna. Elsa heeft magische krachten, en kan daarmee sneeuw en ijs creëren. Vroeger speelden de zussen samen met deze krachten, maar na een ongeluk kan Anna zich niet meer herinneren dat Elsa magische krachten heeft.

Op een gegeven moment ontmoet Anna een prins, genaamd Hans, en dat leidt tot een ruzie tussen de zussen. Hierbij lopen de emoties zo hoog op dat Elsa's magische krachten een eeuwige winter in het koninkrijk veroorzaken.

De uitvoeringen vinden plaats op 3 en 4 april. Op beide dagen zijn er 2 voorstellingen, om 12.30 uur en om 19.00 uur. De kaartverkoop gaat via het telefoonnummer 073-5430990 en via m.louwerensen@skoposschijndel.nl