Barn & Belle presenteren nieuwe EP

SCHIJNDEL - De Schijndelse Lea Lomans vormt samen met Jesse Deledda uit Geleen het duo Barn & Belle. Zij maken muziek die teruggrijpt naar de jaren ‘20-’30 en ‘40 uit de vorige eeuw. Vrijdag 24 maart presenteren zij hun nieuwe EP tijdens de releaseshow in het City Theater in Schijndel.
De Schijndelse Leo Loomans vormt samen met Jesse Deledda het duo Barn & Belle
Fotograaf: Facebookpagina Barn & Belle

International Blues Challenge
Na het winnen van de prestigieuze Dutch Blues Challenge mochten Lea en Barn naar het Amerikaanse Memphis om mee te strijden voor beste bluesband ter wereld. “Het was onze droom om die beroemde plekken te zien. Nu staan we er zelf”, zo zegt het duo. Op het International Blues Challenge kwam het duo tot de halve finales. Hierna ging de reis naar het zuiden. Nu zijn ze weer thuis met nieuwe nummers, nieuwe verhalen en een gloednieuwe EP die dus komende vrijdag het levenslicht ziet. Voor de Schijndelse Lea is dit op voorhand al een bijzondere avond in haar geboortedorp met vrienden en kennissen.

'The Dead Don't Dance'
Dat is de titel van hun nieuwe EP. Zowel de muziek als teksten gaan over hun persoonlijke ervaringen zowel in positieve als negatieve zin: ‘Wat ons extra trots op deze EP maakt is dat we de songs schreven toen we ons op een dieptepunt bevonden. In de periode die naar onze Burnout leidde voelde het alsof we in een wereld leefden waar iedereen zo snel mogelijk moest rennen en maar van deadline tot deadline bleef doorwerken. Het voelde alsof er geen plek was om te stoppen, om je heen te kijken, in te ademen en echt te genieten van waar je op dat moment bent. Nog steeds zien we mensen om ons heen vergeten hoe belangrijk het is om even stil te staan en te reflecteren op wat er gebeurd is”, zo schrijven beiden op hun Facebookpagina.

Het voorprogramma dat start om 20.00 uur wordt verzorgt door ‘Over the Moon’ en de avond wordt afgesloten door ‘Three Bluezz’. Tickets zijn te bestellen via de website van Barn & Belle.