Bahaattin Angay uit Veghel slachtoffer ramp Turkije

VEGHEL – Bahaattin Angay (29) die opgroeide in Veghel en zijn echtgenote Makbule zijn twee van de slachtoffers die zijn omgekomen bij de aardbeving in Turkije. Dat meldt de Selimiye moskee op facebook.

Zaterdag heeft de Turkse gemeenschap in Veghel de bevestiging gekregen dat Bahaattin en zijn 25-jarige echtgenote zijn omgekomen in Hatay. Ze woonden daar op de 9e verdieping van een gebouw met in totaal 13 verdiepingen.
Omdat familieleden na de aardbeving geen contact konden krijgen met het echtpaar werd er al gevreesd dat ze tot de slachtoffers behoorden.

Buhattaan Angay werd geboren in Veghel en zat daar op basisschool De Uilenbrink. De vader van Buhattaan Angay, Murat Angay, was actief in de lokale politiek in Veghel en zat van 2002 tot 2006 in de gemeenteraad voor Hart voor Veghel. In 2007 verhuisde het gezin naar Turkije, maar keerde later weer terug naar Nederland. Buhaattin bleef toen achter in Turkije om zijn studie af te maken en ontmoette daar zijn latere echtgenote Makbule (25) die werd geboren in Breda maar op haar 5e verhuisde naar Turkije. Het stelde trouwde daar deze zomer en ging wonen in Hatay.

Omdat ze geen contact met Bahaattin en Makbule konden krijgen gingen Murat Angay en twee familieleden vorige week naar Turkije om zelf te gaan zoeken. Het afgelopen weekend zijn de beide slachtoffers begraven in hun woonplaats.

Bij de Selimiye moskee in Veghel hangen de vlaggen sinds de ramp half stok.
Fotograaf: Jan de Jong