Avondwandelvierdaagse OLAT wederom een succes (video)

SINT-OEDENRODE – Van dinsdag tot vrijdag verzamelden honderden wandelliefhebbers zich in Sint-Oedenrode om mee te doen aan de avondwandelvierdaagse van wandelvereniging OLAT. De organisatie spreekt van een geslaagd evenement.

Voor de organisatie was het dit jaar wel even puzzelen. Tijdens het evenement zelf was het grotendeels droog, maar door de stevige regenval in de dagen ervoor, waren delen van het vooropgezette parcours niet te bewandelen. “Vooral de eerste dagen hebben we wat routes moeten omleggen”, vertelt Daniëlle van Stuivenberg, die tijdens de vierdaagse het startbureau bemande. “De mensen die de routes gemaakt hebben, zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om te kijken of alle paden nog begaanbaar waren”, legt voorzitter Jop Wesseling uit.

De wandelaars zelf ondervonden hierdoor geen hinder. Zij konden naar hartenlust wandelen over de paden in Sint-Oedenrode en de omliggende kerkdorpen. Deze editie deed er ook weer een grote groep kinderen mee. Voor hen was een speciale puzzeltocht gemaakt, waardoor zij tijdens het wandelen nog een extra uitdaging kregen.

Uiteindelijk was het deelnemersaantal een flink stuk hoger dan vorig jaar. Van Stuivenberg: “We hebben in totaal zo’n 690 inschrijvingen ontvangen. Dat zijn er 120 meer dan vorig jaar. Daar zijn we dik tevreden over.”