Avondklok: 'We moeten nog even doorzetten'

Burgemeester Van Rooij heeft begrip voor onrustgevoelens

MEIERIJSTAD - Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad heeft begrip voor onrust van inwoners van zijn gemeente over de avondklok. "Maar we moeten nog even doorzetten," zegt hij in een gesprek met Omroep Meierij-collega Rob Dekkers.

Afgezien van het begrip en de morele steun die Van Rooij probeert te geven aan zijn mede-inwoners is hij ook verantwoordelijk voor de handhaving. Volgens de burgemeester zal de politie meer gaan surveilleren. "Mensen die zich notoir niet aan de regels houden worden beboet. Maar ik ga er van uit dat de meeste mensen zich aan de regels zullen houden," aldus Van Rooij.

De burgemeester baseert zijn optimisme op de ervaringen in Meierijstad tot nu toe. "Veel burgemeesters vroegen zich af hoe zij die avondklok moesten handhaven. Ik zat daar iets anders in omdat wij die druk in Meierjstad tot nu toe niet zo gevoeld hebben. Mensen hielden zich al goed aan de regels," aldus Van Rooij.

Voor hem zijn de adviezen van deskundigen die zeggen dat de contacten drastisch moeten worden verminderd om het virus terug te dringen doorslaggevend geweest.