Avanti’31 wint uit in Heeswijk

HEESWIJK – In een weinig sprankelende wedstrijd won Avanti’31 uit in Heeswijk met 0-2. Na de 3-2 nederlaag van donderdagavond in de derby tegen Rhode herstelden de Schijndelse blauwwitten zich.
Avanti won met 0-2 uit in Heeswijk.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Luc van den Hurk miste voor Avanti’31 een kans na een combinatie met Teun Kuijpers. Het veldoverwicht van Avanti leidde tot weinig kansen omdat het spel te slordig was. Toch gingen beide ploegen niet met een 0-0 de rust in. In de 45e minuut was het Roel Kappen die de bal na een afgeslagen aanval voor zijn voeten kreeg. Zijn schot verdween in het Heeswijkse doel. Daarmee deelde Avanti’31 vlak voor rust een mentale tik uit met de voorsprong.

Bepalend moment
Na de rust verving Davy van Bokhoven de spits Jim Tuunter. Avanti verdubbelde net na rust de voorsprong. Luc van den Hurk schot werd in de 49e minuut door de keeper gekeerd. Mees van der Heijden was in de rebound attent. De 0-2 was voor Heeswijk het sein om wat opportunistischer te gaan spelen. De thuisploeg kreeg ook wel wat kansen. Ties van Heertum maakte in de 65e minuut een overtreding binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Tijn Bosch ging achter de bal staan en zag zijn schot via de paal naast het doel gaan. Heeswijk kon daarna niet meer terug in de wedstrijd komen.