Avanti’31 wint derby tegen Schijndel/De Wit, Schijndel kleurt blauw (video)

SCHIJNDEL – De derby van Schijndel tussen Avanti’31 en RKSV Schijndel/De Wit werd in het voordeel beslist van de thuisploeg Avanti’31. Zij wonnen met 2-1 van de aartsrivaal. Veel publiek was er op het Schijndelse affiche afgekomen.

Op een zwaar bespeelbaar veld ging de eerste helft fel van start. De aanvoerder van Avanti, Renzo Brus, werd in de eerste minuut getorpedeerd door de rechtsback van Schijndel. Met een blessure aan vermoedelijk zijn knie moest hij het veld verlaten. Zijn tegenstander kreeg een gele kaart. Avanti’31 trainer Stefan Hesemans noemde het na afloop een ‘schandalige overtreding waar een rode kaart niet misstaan had’.

Na een slordige openingsfase nam Avanti het heft in handen. Luc van den Hurk was in de 24e minuut de gevierde man. Hij rondde een steekbal van Teun Kuijpers af en bracht de blauwwitten op voorsprong. Schijndel/De Wit reageerde een paar minuten later met een vrije trap van Thomas Kastelijn die de paal trof. Schijndel spits Tjeerd Peijnenburg schoot eenmaal op het doel van Lars van den Graaf. Avanti had de smaak te pakken en bleef aanvallen. Na een forse tackle van aanvoerder van Schijndel, Thomas-Jan van Raaij, kreeg Avanti een vrije trap op het randje van de zestien. De tweede aanvoerder Roel Kappen legde aan voor deze buitenkans en schoot de bal feilloos in de linkerhoek. De 2-0 voorsprong kwam vóór rust niet meer in gevaar.

Schijndel scoort aansluitingstreffer
In de tweede helft verzuimde Avanti’31 de voorsprong vanuit de omschakeling groter te maken. Schijndel/De Wit drukte Avanti’31 naar achteren zonder daarbij gevaarlijk te worden. Bram van Wijk werd in de 59e minuut ten val gebracht door een Avanti-speler binnen het strafschopgebied. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip voor Schijndel. Van Wijk moest licht geblesseerd het veld verlaten vanwege liesklachten. Stan Guns benutte deze buitenkans zonder enige moeite en zo vond Schijndel/De Wit de aansluiting.

Met de 2-1 op het scorebord groeide de hoop van de uitploeg op een resultaat. Vooral corners en vrije trappen zorgden voor hachelijke momenten voor het doel van Avanti. Teun Kuijpers liep namens Avanti tegen zijn vijfde gele kaart en dus een schorsing aan. Guns was in de 69e minuut dichtbij de 2-2 toen zijn vrije trap via de binnenkant van de paal terug het veld in ketste. Ook Tjeerd Peijnenburg dacht aan scoren toen zijn kopbal doel trof in de 71e minuut. De scheidsrechter en grensrechter hadden alleen buitenspel gezien, het feest ging daardoor niet door. Schijndel bracht spits Bjorn Blummel binnen de lijnen en aanvoerder Thomas-Jan van Raaij ging als stormram mee naar voren. In de slotminuut leidde dit tot een gevaarlijke situatie uit een corner. Keeper Van den Graaf tikte de bal ternauwernood over de lat. Zo boekt Avanti’31 een belangrijke overwinning die een beetje lucht geeft op de ranglijst.

Trainer Patrick Methorst van RKSV Schijndel/De Wit vond dat zijn team meer verdiende. “Avanti heeft de hele wedstrijd op de counter geloerd en geprofiteerd van onze fouten. We vergaten in de strijd te voetballen en hadden teveel respect.” Zijn collega Stephan Hesemans zag het anders. “We hebben verdiend gewonnen met goed voetbal. Het werd weer eens tijd voor drie punten, dan kun je die het beste in de derby tegen Schijndel pakken.”
Schijndel staat nu vierde. Avanti stijgt naar de zesde plek en heeft slechts drie punten achterstand op de Schijndelse buurman. Komende zondag speelt Avanti’31 de uitwedstrijd tegen Rhode, de derby begint om 14.30 uur.

Vierde Klasse:
WEC – FC Schadewijk 4-1 SCMH – RKSV Avesteyn 0-5 VV Boskant – Herpinia 2-1 VOW Zijtaart en RKSV Boerdonk speelden afgelopen weekend niet.

Vijfde Klasse:
Odiliapeel/Braks Groep – RKVV Keldonk 1-3 SV Olland speelde afgelopen weekend niet .

Avanti'31 won na een sterke eerste helft de Schijndelse derby met 2-1 van RKSV Schijndel/De Wit.
Fotograaf: Cees van Raaij
Fotograaf: Cees van Raaij.