Avanti’31 walst over SSS’18 heen

SCHIJNDEL – Avanti’31 kende zondagmiddag geen problemen tegen hekkensluiter SSS’18 en won ruim met 5-0. Door deze overwinning klimt Avanti’31 naar de vierde plaats en staat het net boven de aartsrivaal Schijndel/De Wit. Trainer Stephan Hesemans werd er niet warm of koud van. “We hebben gedaan wat iedereen van ons verwachtte en gewonnen.”
Avanti'31 walste over SSS'18 heen en won met 5-0.

Avanti’31 had in de eerste helft een kwartiertje nodig om op stoom te komen. In de zestiende minuut gaf Roel kappen een pass op Ties van Heertum die de bal strak langs doelman Sjoerd Cornelissen schoot. Negen minuten later was het Jip Schippers die zijn inzet door de Overloonse keeper gekeerd zag worden, de terugkomende bal werd vervolgens door Luc van den Hurk ingeschoten. Vlak voor rust bracht Jim Tuunter na een individuele actie via de binnenkant van de paal de 3-0 ruststand op het scorebord.

Onnodige gele kaarten
De bezoekers speelden met een jong elftal en hebben in vijftien wedstrijden één punt gepakt. Na rust konden zij weinig gevaar stichtten voor het doel van keeper Lars van de Graaf. In de 68e minuut bouwde Avanti’31 de voorsprong verder uit. Na een corner bleef de bal voor het doel hangen en scoorde Ties van Heertum de 4-0. Een paar minuten later kreeg Avanti’31 een vrije trap vanaf twintig meter van het doel. Roel Kappen zorgde voor de mooiste van de middag en liet de doelman kansloos. Het was overigens dezelfde uitslag als op 15 oktober bij de wedstrijd in Overloon. Trainer Stephan Hesemans blijft er nuchter onder. “We hebben gedaan wat iedereen van ons verwachtte en gewonnen.” Avanti liep wel tegen drie onnodige gele kaarten op. Ties van Heertum, Toon van der Heijden en Luc van den Hurk kregen een gele prent.