Avanti’31 speelt ondermaatse eerste helft en verliest van DAW

Avanti’31, ook uit Schijndel, verloor op zondagmiddag van DAW Schaijk met 2-4. In de warming-up viel aanvaller Teun Kuijpers uit met een blessure. Na dertien minuten stond de thuisploeg al met 0-2 achter. Vóór rust voegde DAW nog de 0-3 aan toe.
Avanti'31 verloor na een ondermaatse eerste helft met 2-4 van DAW Schaijk.
Fotograaf: Ton Zandbergen

Avanti’31 slaagde er in de hele eerste helft niet in meer dan één ongevaarlijk schot richting het doel van Rick van Aalst te produceren. Na een donderspeech van trainer Stephan Hesemans knokte Avanti zich terug in de wedstrijd. Hesemans wisselde twee spelers. Davy van Bokhoven en Jim Tuunter moesten plaatsmaken voor Robin Schakenraad en Tim Schippers. De druk voor het Schaijkse doel werd hoger. Mees van der Heijden maakte de 1-3 in de 63e minuut na een aanval over links. Jip Schippers maakte de aansluitingstreffer in de 77e minuut waardoor Avanti mocht hopen op een resultaat. De gelijkmaker viel echter niet meer. DAW scoorde in de blessuretijd nog de 2-4.

Het morrende publiek vroeg zich af waarom het niveauverschil tussen de beide helften zo groot was. Trainer Hesemans gaf na afloop aan dat zijn team in de eerste helft ‘door de ondergrens was gezakt’. “Drie punten in het putje door persoonlijke fouten.” Volgende week gaat Avanti’31 naar Berghem. De nummer zeven, Avanti, speelt dan tegen de nummer acht: Berghem Sport.Door de overwinning blijft Schijndel derde in de competitie. Bovendien loopt het drie punten in op koploper Boekel Sport. Het gat tussen Boekel en Schijndel is nog steeds flink met tien punten. De helft van de competitie is gespeeld. Volgende week komt de nummer twee Handel op bezoek in het Zuideinderpark.

Schijndel sluit hectische week winnend af
De voetballers van Schijndel/DE WIT hebben zondag overtuigend met 4 – 1 van  Heeswijk gewonnen. Ze sluiten daarmee een onrustige week af. Trainer Patrick Methorst maakte dit weekend bekend dat hij de RKSV na dit seizoen verlaat. Hij gaat aan de slag bij Oirschot Vooruit.

De selectie van Schijndel/De Wit maakte het VV Heeswijk in Heeswijk vanaf de eerste fase lastig. Met twee vrije trappen van Thomas Kastelijn en een schot van Tijn Niemeyer kreeg de ploeg kansen om de score al in het eerste kwartier te openen. Daarna werd VV Heeswijk in de zestiende minuut voor het eerst gevaarlijk bij het doel van keeper Joran van Zutphen. Schijndel kwam na een half uur toch op voorsprong. Stijn van Liempd wist vrije man Stan Guns te bereiken die op zijn beurt Bart de Wit bereikte. De Wit maakte het eerste goal. Met deze voorsprong dacht Schijndel/DE WIT de pauze te kunnen halen. Maar Heeswijk scoorde uit het niets vanuit een vrije trap van Stef Adank de 1-1. Het Schijndelse muurtje was zo lek als een mandje.

‘Schijndels’ kwartiertje
In het tweede bedrijf bleef Schijndel/De Wit aandringen en Heeswijk tegenhouden. Trainer Patrick Methorst wisselde na één uur de teruggekeerde spits Tjeerd Pijnenburg. Hij maakte vóór de winterstop zijn rentree na een zware kruisbandblessure. Pijnenburg was de gevierde man toen hij in de tachtigste minuut de 1-2 op het scorebord zette. Heeswijk ging daarna meer risico’s nemen. Stan Guns maakte daar op aangeven van Tjeerd Pijnenburg gebruik van en prikte de 1-3 binnen. In blessuretijd was het Guns die nog een keertje scoorde.