Avanti ’31 uit Schijndel pakt een resultaat tegen ongeslagen koploper Boekel Sport

SCHIJNDEL – Avanti ’31 heeft zondagmiddag 21 januari in en bij koploper Boekel Sport met 2–2 gelijkgespeeld. Boekel Sport had tot dusver al zijn wedstrijden gewonnen. Er ging zondagmiddag in de 2e Klasse E overigens maar één wedstrijd door. Rhode en Schijndel/De Wit kwamen dus niet in actie.
Avanti'31 verraste koploper Boekel Sport door met 2-2 gelijk te spelen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd op kunstgras was duidelijk voor Boekel Sport. Tim Schuijers maakte in de negende minuut de openingstreffer. Een snelle aanval over de rechtervleugel bracht de bal voor het doel bijSchuijers. Die hoefde niet veel meer te doen dan zijn voet er tegenaan te zetten. Een redding van Avanti-doelman Lars van de Graaf voorkwam vervolgens een grotere achterstand. Na dit hachelijke eerste kwartier groeide Avanti’31 in de wedstrijd. Roel Kappen en Luc van den Hurk kregen allebei één gevaarlijke kans. De inzet van Van den Hurk werd gekeerd door de doelman van Boekel.Zo bleef de stand vóór rust in het voordeel van de thuisploeg.

Schijndelse bananenschil
Na de rust was het eerst weer Boekel Sport dat zich een paar keer gevaarlijk liet zien. Twee schoten gingen net over en een kopbalging naast het doel. Avanti’31 scoorde desondanks in de 56e minuut de 1-1. Davy van Bokhoven trok de bal van de achterlijn terug op Luc van den Hurk die afrondde.

Avanti nam in de 64e minuut brutaal de leiding. Alejandro Navarro Keeris schoot vanaf twintig meter op doel. Het schot kwam onderweg tegen de arm van een tegenstander. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Roel Kappen benutte vervolgens moeiteloos de strafschop en tekende zo voor de 1-2. Het team van trainerStephan Hesemans kon niet lang genieten van de voorsprong. Arne Bouwmans bracht Boekel Sport gelijk in de 67e minuut uit een corner. De wedstrijd golfdedaarna op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

De ongenaakbare koploper van de competitie gleed dus uit over de bananenschil uit Schijndel. “Ik ben tevreden over het gelijkspel vandaag bij de koploper”, reageerde trainer Hesemansvan Avanti’31. Het team uit Schijndel stijgt door het punt naar de vijfde plek in de stand. De nummer vier uit de 2de Klasse E, DAW Schaijk, komt op 28 januari op bezoek.

Uitslagen andere voetbalteams uit Meierijstad:
De wedstrijd van Blauw Geel’38 werd afgelast.

Eerste Klasse: RKVV Erp – TSC 2-2

Tweede Klasse:
Boekel Sport – Avanti’31 2-2
De wedstrijd van Rhode werd afgelast. RKSV Schijndel/De Wit had geen wedstrijd op het programma.

Derde Klasse: De wedstrijd van VV Nijnsel werd afgelast.

Vierde Klasse:
RKSV Avesteyn – WEC 2-1
De wedstrijden van VV Boskant, VOW Zijtaart, RKSV Boerdonk en SCMH werden afgelast.
Vijfde Klasse:
VV Olland en RKVV Keldonk speelden dit weekend niet vanwege afgelaste wedstrijden.