Avanti ’31 rondt topseizoen af met kampioenschap

Avanti '31 is de kampioen!
Fotograaf: Piet van Vorstenbosch

SCHIJNDEL – Honderden fans vierden zondagmiddag uitbundig het kampioenschap van het vaandelteam van Avanti ’31. De Schijndelaren wonnen op het eigen sportpark De Molenheide met 2-0 van Alem. Het was een mooie toegift voor de fans, want het zware werk was vorige week al gedaan.

Toen werd Avanti ’31 al officieus kampioen van de derde klasse E omdat de voorsprong van drie punten en 31 doelpunten onmogelijk meer kon worden ingehaald door titelconcurrent Margriet uit Oss.

‘Terechte winnaar’
“Het was een geweldig jaar waar we vanaf de eerste wedstrijd bovenaan in de competitie hebben gestaan.” Piet van Vorstenbosch, leider van het eerste van Avanti ’31, laat er geen misverstand over bestaan dat Avanti ’31 de terechte winnaar is. “Het is een uitstekende revanche van vorig jaar, toen ons team op het nippertje de promotie miste na strafschoppen in de nacompetitie.

Perfecte mix
De dorpsclub met veel vrijwilligers beleefde een topseizoen. Zo werd ook de halve finale van de bekercompetitie gehaald. “Dat avontuur eindigde pas tegen SV Meerssen dat drie klassen hoger speelt.” Volgens Piet van Vorstenbosch heeft Avanti ‘31 al een paar jaar de perfecte mix van spelers. “Een goede basisgroep jongens en een paar spelers die eerder veel ervaring hebben opgedaan bij clubs als Den Bosch en Waalwijk.”

Volgend jaar promoveert Avanti ’31 naar de tweede klasse. De laatste keer dat het team daar speelde was in het seizoen 2010/2011.