Auto crasht na achtervolging in Veghel tegen boom

VEGHEL - In de nacht van maandag op dinsdag is in de wijk Het Ven in Veghel een auto die door de politie achtervolgd werd tegen een boom gecrasht. De drie inzittenden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond middernacht zagen mensen in Uden dat enkele mannen een inbraak pleegden bij een auto en waarschuwden de politie. Door de snelle en heldere informatie kon de politie de auto al snel achterhalen, maar de daders reden met hoge snelheid de A50 op, om er bij de afslag Veghel Noord alweer af te gaan, richting wijk Het Ven.
Daar verloor de bestuurder van de auto al snel de macht over het stuur en crashte tegen een boom. Een van de achtervolgende politieauto's kon het ongeluk maar net ontwijken, schampte een andere boom en kwam in de tuin van een nabijgelegen woning tot stilstand.

De brandweer, vier ambulances, het Mobiel Medisch Team en veel politie-eenheden waren inmiddels opgeroepen. De politie kon de drie verdachten aanhouden en laten overbrengen naar het ziekenhuis. De auto waar de verdachten in reden is waarschijnlijk afkomstig van diefstal, maar dat wordt nog verder uitgezocht door de politie.

Foto: Sander van Gils