Arno Methorst nieuwe hoofdtrainer voetbalclub VOW

VOW-voorzitter Marcel Zoete (l) en de nieuwe hoofdtrainer Arno Methorst (r) tijdens de ondertekening van het contract.

ZIJTAART - Arno Methorst is volgend seizoen de nieuwe hooftrainer van voetbalvereniging VOW uit Zijtaart. Hij volgt Patrick Cissen op die op het einde van dit seizoen afscheid neemt. De 56-jarige oefenmeester komt uit Eindhoven. Eerder stond hij op het veld bij Rhode, Nijnsel, Nooit Gedacht en ASV’33.

Methorst begon zijn trainerscarrière in 2000 bij A1 van E.S.V. in Eindhoven, waar hij zelf ook jarenlang speler is geweest. In 2005 was hij voor het eerst hoofdtrainer bij Sparta’25, waarmee hij in drie jaar tijd van de vierde klasse naar de tweede klasse wist te promoveren. Daarna had hij onder andere Rhode, Liessel, Spoordonkse Boys, Nijnsel, Nooit Gedacht en ASV’33 onder zijn hoede. Met Liessel promoveerde hij naar de vierde klasse en met Spoordonkse Boys naar de derde klasse.

Jonge spelersgroep
Methorst heeft nu voor VOW in Zijtaart gekozen. Hij ziet een jonge spelersgroep met veel potentie en houdt van het dorpse karakter van de club. Het komende seizoen wil hij met leider Ronald van Eert het team verder ontwikkelen en individuele spelers beter maken, zodat er een goede basis ligt voor de verdere toekomst.

Het bestuur is blij met de komst van Methorst: “Wij denken met hem een ambitieuze nieuwe trainer gevonden te hebben, die zijn jarenlange ervaring kan overbrengen op de spelersgroep. Wij wensen Arno het allerbeste en veel succes bij VOW.”