Area Wonen sluit aan bij 'Leefgoed Veghel'

VEGHEL - Vandaag heeft Area Wonen de Intentieovereenkomst ‘realiseren doelstellingen Leefgoed Veghel’ ondertekend. Area Wonen – met een woningbestand van circa 8.000 woningen verdeeld over Veghel, Uden en omliggende dorpen – gaat als contractpartij deel uitmaken van de samenwerking Leefgoed. De Intentieovereenkomst is eerder al ondertekend door de overige partijen, Gemeente Meierijstad, Z-enzovoorts, Labyrint, Unik, IBN, BrabantZorg, BrabantWonen, Ons Welzijn, GGZ Oost-Brabant en ROC de Leijgraaf.

Jan van Vucht, directeur Area Wonen: ‘Ik ben blij met deze samenwerking. Als Area willen we vooral bereiken dat we de ‘hekken’ om organisaties afbreken en daarmee mensen die in de problemen zitten sneller en beter kunnen helpen. Dus niet meer denken in organisatiebelangen maar vanuit de leefwereld van de bewoner”.


Intenties Leefgoed
Het centrale uitgangspunt van Leefgoed is verbindingen te maken tussen de organisaties in de kerngroep Leefgoed en zo de samenwerking te versterken.

Zusters Franciscanessen
Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig ziekenhuisterrein in Veghel vormen samen ‘t Kloosterkwartier. Het is de bedoeling ’t Kloosterkwartier om te vormen tot een maatschappelijk ‘hart van Veghel’. Een eigentijdse en door de gebruikers gedragen woon- en leefomgeving waar zorg, werk en leren mogelijk wordt gemaakt, dit in lijn met het gedachtengoed van de Zusters. LEEFGOED moet een nuttige meerwaarde bieden voor de samenleving van Veghel. Inge van Eekelen, voorzitter van de kerngroep Leefgoed: ““Leefgoed staat voor mij voor een goed leven en fijn leven. Een leefomgeving waar mensen meer voor elkaar gaan doen, waarbinnen mensen en organisaties worden uitgenodigd te participeren, mee te doen en activiteiten te ontplooien.”

Jan van Vucht, directeur Area Wonen
Fotograaf: Omroep Meierij