Architecten presenteren plannen voor verbouwing Bestuurscentrum

SINT-OEDENRODE – Naar schatting hebben maandagavond ruim 100 inwoners van Meierijstad de moeite genomen om in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode te gaan zien welke plannen er zijn bedacht voor de aanpassing/herbouwing van het bestuurscentrum. Dat waren vooral omwonenden en ook nogal wat raadsleden.

Het bestuurscentrum, waar alle raads- en commissievergaderingen worden gehouden, moet drastisch verbouwd worden en de gemeente heeft daarom 5 architectenbureau’s geselecteerd die gevraagd zijn om een plan op te stellen voor de verbouwing.
Die plannen werden maandagavond tijdens een inloop-avond gepresenteerd en de aanwezigen mochten via een stemformulier aangeven welk idee hen het meeste aansprak.
Opvallend is dat bij de geselecteerde bureau’s geen enkele architect uit Meierijstad zit.

Procedure
De 5 architecten bureau’s die geselecteerd zijn, zijn De Twee Snoeken (Den Bosch), Happel Cornelisse Verhoeven (Rotterdam), Office Winhov (Amsterdam), Van den Broek en Bakema (Rotterdam) en B-architecten (Antwerpen).
Het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode moet verbouwd worden omdat de raadszaal te klein is en het voorste deel van dit voormalige gemeentehuis van Sint-Oedenrode ook opnieuw moet worden ingericht.
Het achterste deel van het kasteel-raadhuis krijgt een andere bestemming, namelijk wonen en zorg.
B en W van Meierijstad bespreken dinsdag 18 juni de uitkomst van de ‘peiling’ van maandagavond en beslissen daarna hoe de procedure nu verder gaat