Appeltaart voor Zusters van Liefde

‘Hartverwarmend dat ze aan ons denken’

SCHIJNDEL – Er was vandaag appeltaart voor de Zusters van Liefde. De appeltaart was gebakken door leerlingen van klas P4 van het Elde college. Frank Claassen van Woonboerderij Schijndel kwam op het idee na de berichtgeving in de media over de zware tijd die de zusters te verduren hebben gekregen tijdens de coronacrisis.

Appels
Frank Claassen runt samen met Nienke Pijnenburg Woonboerderij Schijndel. Naast het bieden van een veilig en liefdevol huis voor kinderen richt Claassen zich ook op maatschappelijke projecten. “Wij willen graag verbinding zoeken tussen onze woonboerderij, leerlingen van het Elde college en bedrijven. Hiervoor willen we bedrijven enthousiasmeren, zo ontstaan maatschappelijke projecten. Dit is er een van” zegt Claassen. “De boomgaard biedt ieder jaar een overvloed aan appels. Afgelopen jaar hebben leerlingen van het Elde college al appeltaart gebakken. Toen ik een foto van de zusters in de krant zag en hoorde over de moeilijke tijd die zij achter de rug hebben tijdens de coronacrisis kwam ik op het idee om dit jaar de appels te bestemmen voor appeltaart voor de Zusters van Liefde”.

Claassen gaat verder: “Ton Kanters van Gezond Genieten was meteen bereid om nog extra appels te schenken voor dit doel. Marco Bemelmans, docent Horeca & Bakkerij van het Elde College zorgde samen met de leerlingen voor het bakken van de appeltaart”. Vandaag was het dan zover dat de appeltaart bezorgd kon worden. Dat gebeurde door Indy van den Broek en Lieke van Boxtel, leerlingen van klas P4.

Bijzonder
Overste zuster Agnes Vos nam de appeltaart van de leerlingen in ontvangst. Zij was aangenaam verrast: “Heel bijzonder dat het Elde college door dit gebaar denkt aan wat er hier gebeurd is. Ik ben er stil van”. Zij vroeg Indy en Lieke haar dank aan de overige leerlingen over te brengen. “Fijn dat jullie er waren. Bijzonder dat jullie als overburen dit gedaan hebben”.

Fotograaf: Jan van Oort
Indy van den Broek, Lieke van Boxtel en zuster Agnes Vos
Fotograaf: Jan van Oort