Appartementen Hoogstraat in Veghel opgeleverd

Bewoners van de nieuwe appartementen aan de Hoogstraat in het centrum van Veghel zijn flink aan het klussen. Op 24 maart kregen zij de sleutels van hun woning uit handen van Area. Donderdag 14 april was het officiële moment van de oplevering.

Vorig jaar startte aannemer Van der Heijden bouw en ontwikkeling aan de Hoogstraat met de bouw in opdracht van Area. Een jaar later kunnen nieuwe bewoners hun meubels een plekje geven.

Passend in omgeving

De bouw bestaat uit twee bouwblokken, gescheiden door de doorgang naar de achterliggende parkeerplaats. Een loopbrug verbindt het ene gebouw met het andere. Uiteraard is deze alleen toegankelijk voor bewoners en hun bezoek. De bouw past bij het straatbeeld van de Hoogstraat.
De 24 appartementen in het centrum zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. Twintig appartementen zijn gelijkvloers en te bereiken met een lift. De appartementen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en energiezuinig door een bodemwarmtepomp.
Foto: Rik Compagne (wethouder), Jan van Vucht (bestuurder Area), Arno van der Heijden (eigenaar Van der Heijden), Ferry Verstappen (commercieel directeur Van der Heijden), bewoners, architect en betrokkenen.