Annie Veldkamp krijgt subsidie voor haar poppetjes van troost en verbinding

Ook geld voor restaurant Smitsorgel Schijndel

MEIERIJSTAD – Kunstatelier AV Look in Sint-Oedenrode en Parochie Heilige Michaël in Schijndel krijgen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Annie Veldkamp van AV Look heeft indruk gemaakt met haar project “Deel met elkaar”, dat een directe link heeft met de coronacrisis. Zij krijgt 4500 euro. De parochie in Schijndel krijgt 2000 euro als bijdrage aan de restauratie van het Smitsorgel.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 237.611 euro toegekend aan 53 natuur- en cultuurprojecten.

Het project van Annie Veldkamp behoort tot de top 5-projecten van het fonds. Deel met elkaar is een coronaproject van beeldend kunstenares Annie Veldkamp – bekend onder de naam AV Look – uit Sint-Oedenrode.

Verbinding en troost

Het oordeel van het fonds: “Met haar project wil AV Look verbinding en troost bieden in Meierijstad, een gemeente die bestaat uit dertien kernen. De kunstenares roept inwoners die mee willen doen op om elk vijf vilten witte poppetjes met rood draad te personifiëren en daarna aan haar terug te sturen. Veldkamp brengt alle poppetjes samen in een grote installatie samen en laat het kunstwerk vervolgens door de gemeenschap reizen.”

Annie Veldkamp maakte eerder al een relatiegeschenk dat door de gemeente Meierijstad wordt gebruikt.

De poppetjes van Annie Veldkamp