Anita Voets exposeert in beeldentuin Jan Heesterhuis

SCHIJNDEL - Dit voorjaar sieren de beelden van kunstenaar Anita Voets (1964) de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis in Schijndel. De expositie is een blauwdruk van haar huidige werk en de ontwikkeling die zij de afgelopen twintig jaar heeft doorgemaakt.

In haar beelden staat de mens en zijn mysterie centraal. Het zijn in steen gehouwen en brons gegoten overwegend vrouwelijke, mythologisch getinte wezens. Het ongepolijste, niet-af zijn is voor de kunstenares een uiting van de voortdurende zoektocht van de mens naar “her–innering”.

Gezichten
In basis werkt Voets vanuit realistische gezichten die verder worden uitgewerkt in een meer impressionistisch, abstracter geheel. Gelijk opgaand. Niet zozeer omdat ze dat nastreeft, maar eenvoudigweg omdat het zo ontstaat.De tentoonstelling Blauwdruk van Anita Voets in de tuin van Museum Jan Heestershuis loopt van 14 maart t/m 11 juni.

In basis werkt Anita Voets vanuit realistische gezichten die verder worden uitgewerkt in een meer impressionistisch, abstracter geheel.