Amicitia geeft gratis open handboogschietclinics

SCHIJNDEL - Koninklijke Handboogvereniging Amicitia organiseert een aantal open clinics om volwassenen en vooral ouderen kennis te laten maken met de handboogsport en hen op die manier weer actief in beweging te krijgen. Iets waaraan het volgens de handboogschutters in de voorbije coronaperiode voor de meeste mensen ontbrak.

Handboogschieten is een sport voor iedereen van jong tot oud en vraagt weinig fysieke inspanning. De deelnemers krijgen uitleg over de werking van pijl en boog en een instructie over de juiste schiethouding en de basis schiettechniek. Ook het voorkomen van blessures en de veiligheidsaspecten bij de schietsport komen ter sprake.

Wedstrijd schieten
Na alle uitleg gaan de deelnemers zelf aan de slag om de schietsport onder de knie te krijgen. Stap voor stap leren ze steeds beter schieten en komen de pijlen dichter bij de roos. Als ze de basis redelijk beheersen, volgt een spannende wedstrijd met leuke prijsjes. Dat alles onder begeleiding van ervaren instructeurs van handboogvereniging Amicitia.

Aanmelden
De gratis clinics worden gehouden op zaterdag 10 december en 17 december 2022 van 14.00 tot 16.00 uur in sporthal De Dioscuren in Schijndel. Aanmelden kan telefonisch bij Wim van Uden, 06-55822198 of 073-5474388 of via email: wim.van.uden@sogeti.com.