Ambtenaren op pad als bloemenbezorger

MEIERIJSTAD – Dit weekend worden bijna 1.100 kleurrijke boeketten bloemen bezorgd bij een groot aantal thuiswonende cliënten van BrabantZorg in de regio Meijerijstad. Het doel van de actie is om ouderen die alleen thuis zitten een hart onder de riem steken in deze moeilijke en spannende tijd. Een bloemetje vrolijkt op, zo is de gedachte.

Wachtlijst
De bloemenbezorgdienst bestond uit een team van medewerkers van de gemeente Meijerijstad Zaterdagmorgen meldden 47 ambtenaren zich bij de ingang van het stadhuis waar de boeketten in dozen op hen stond te wachten. Ook burgemeester Kees van Rooij was van de partij. Aan bezorgers geen gebrek: ”We moesten zelfs een wachtlijst aanleggen”, aldus Marieke Vossen van de gemeente Meierijstad.

Landelijke actie
BrabantZorg ontvangt veel steunbetuigingen voor haar cliënten. Deze actie is hier een heel mooi voorbeeld van. De stichting is ontzettend blij en dankbaar dat de ambtenaren de cliënten verrassen met bloemen. Het gaat om een landelijke actie op initiatief van Ali B samen met de sierteeltsector. De sierteeltsector schenkt de bloemen belangeloos. Deze actie wordt lokaal uitgevoerd vanuit een samenwerking tussen ONS welzijn, BrabantZorg en de gemeente Meierijstad.