Ambtenaar gewond bij geweldsincident in gemeentehuis in Veghel

VEGHEL – Een ambtenaar van de gemeente Meierijstad is 1 november vorig jaar ernstig gewond geraakt bij een geweldsincident in het gemeentehuis in Veghel. De gemeente heeft dit incident uit privacy overwegingen niet bekendgemaakt, maar wel onmiddellijk aangifte gedaan.
Een anonieme medewerker van de gemeente heeft nu in een brief naar buiten gebracht wat er is gebeurd. Die brief is in handen gekomen van de Stadskrant Veghel die maandag dit verhaal wereldkundig heeft gemaakt.
Volgens de briefschrijver is het hoogst opmerkelijk dat de gemeente er voor gekozen heeft om in deze tijd (vol met geweld tegen ambtenaren en hulpverleners) hier niets over naar buiten te brengen en zou anders zijn gereageerd als het geweld geen ambtenaar maar de burgemeester of een wethouder zou hebben betroffen, maar de gemeente ontkent dit in de Stadskrant en zegt dat er ook geen sprake is van een tendens van geweld waardoor het nodig zou zijn geweest om een signaal af te geven aan de inwoners.
Het incident in november vond plaats toen twee medewerkers van de gemeente met een inwoner in gesprek waren en dat escaleerde dusdanig dat er geweld aan te pas kwam.
De rechtbank in Den Bosch behandelt morgen, dinsdag 16 januari, de gebeurtenissen van 1 november.