Amateurvoetbal Meierijstad kent spannende slotwedstrijden

Voor veel Meierijse voetbalteams was afgelopen weekend de laatste speelronde van dit competitieseizoen. Een behoorlijk deel van hen speelde nog om het kampioenschap. Wie trokken er aan het langste eind, en wie bleven er teleurgesteld achter?

Avanti ’31 speelt kampioen van de mat en handhaaft zich in tweede klasse

Het zou een spannende zondagmiddag worden voor Avanti ’31, dat nog volop verwikkeld was in de strijd om directe handhaving. De Schijndelse ploeg stond op doelsaldo boven de nacompetitiestreep, met een wedstrijd tegen kampioen Boekel Sport in het verschiet. Er moest minstens een vergelijkbaar resultaat aan dat van Berghem Sport worden behaald.

In Schijndel werd al snel duidelijk dat de thuisploeg dit zou behalen. Boekel Sport opende sterk en zette druk op Avanti. Toch was het Jelle Verhoeven die voor Avanti ’31 het eerste doelpunt maakte. Halverwege de eerste helft werd het ook 2-0, toen Roel Kappen vakkundig afrondde. Voor rust was de wedstrijd al beslist, toen Verhoeven opnieuw wist te scoren en de stand op 3-0 bracht. Beide ploegen kregen gedurende de eerste helft kansen, maar het was Avanti dat uiterst doeltreffend was.

Mocht Boekel Sport nog de illusie hebben een resultaat te kunnen behalen, dan werd deze in de tweede helft snel de kop ingedrukt: Mees vd Heijden wist in minuut 47 de vierde Schijndelse treffer te maken. Boekel Sport leek het ondertussen wel te geloven; het speelde immers nergens meer voor. Avanti was hongeriger en dat was te zien aan het scorebord. Zeker toen Vd Heijden even later voor de 5-0 zorgde. In het restant van de wedstrijd waren er nog een paar kansen voor beide ploegen. Avanti wist de score niet meer verder op te voeren. Boekel Sport wist nog een keer te scoren voor de eer. Verder dan dat kwam het niet. Zo wist Avanti ’31 met een 5-1 overwinning de achtste plek veilig te stellen. In de kantine bleef het dan ook lang gezellig. Ook een kleine strubbeling van de biertap kon hier geen verandering in brengen.

Een moment uit de wedstrijd Avanti '31 - Boekel Sport

Rhode/VSB verzekert zichzelf van nacompetitie na overwinning in Heeswijk

Het seizoen van Rhode/VSB zou zomaar eens een heel mooi einde kunnen krijgen. De Rooise ploeg wist dat het met een overwinning in de laatste speelronde op laagvlieger VV Heeswijk Schijndel/De Wit zou passeren en op plek vier zou eindigen. Deze positie geeft recht op nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Het was Rhode/VSB er dus aan gelegen om de drie punten uit Heeswijk mee te nemen.

Al snel leek dat een haalbaar doel. Na 10 minuten stond het al 0-2 voor de Rooienaren, dankzij goals van Mark vd Zanden en Ryan Kreeft. Dat bleek een flinke mentale tik te zijn voor Heeswijk. De ploeg leek er wat verloren bij te lopen op het veld. Dat werd na rust al een stukje beter, maar toch was het Rhode dat de score wist uit te breiden. Vd Zanden tekende voor zijn tweede goal van de middag en bezegelde het lot van beide teams. De 0-3 zou uiteindelijk ook de eindstand worden, waardoor Rhode in de laatste speelronde over Schijndel heen wist te springen. Door de periodetitel van DAW Schaijk, krijgt Rhode als nummer vier in de ranglijst de laatste playoff-plek. Op zondag 2 juni start de ploeg met de weg naar promotie. Het mag dan naar Landgraaf voor een uitwedstrijd tegen VV Schaesberg.