Alternatieve fietsvierdaagse in Rooi

SINT-OEDENRODE – De organisatie Rooifietst gaat een alternatieve fietsvierdaagse houden van 21 tot 24 juli. Geen massaal evenement zoals andere jaren. Rooifietst heeft vier routes uitgestippeld die mensen individueel kunnen rijden.

Als gevolg van de coronacrisis is het tot 1 september niet toegestaan grote evenementen te organiseren. Daarom is er in Sint-Oedenrode dit alternatief. Geen massaal vertrek, iedere deelnemer kan op eigen tijd vertrekken. De organisatie zorgt voor de routes. “We gaan er zeker een leuke week van maken”, zegt de voorzitter Rien Voets van Rooifietst.

Tenminste vier routes van 45-60 km zullen online geplaatst worden op de website Rooifietst.nl. Iedereen kan dan dag en route zelf kiezen. Er worden geen routes uitgepijld zoals dat normaal gebeurt maar de omschrijvingen zijn voor iedereen duidelijk. Ook mensen die op hun GPS willen fietsen kunnen de routes via de website downloaden.

De startplaats is wel hetzelfde, namelijk camping de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Deelname kost dit jaar niks want het bestuur van Rooifietst vindt het belangrijk dat in deze moeilijke tijden iedereen in staat moet zijn zich voldoende te ontspannen.

Archieffoto