Allemaal voor het goede doel

Zondag 11 juli in de 55 Plusshow op OSR920 Omroep Meierij radio

 

MEIERIJSTAD – Twee keer gingen ze langs de deur in  de week van 13 tot en met 26 juni. Juist, toen werd de Goede Doelen Week gehouden. Een hele horde collectanten gaf in Boskant, Olland, Nijnsel en Sint-Oedenrode de eerste keer de goededoelenenvelop af, om die de tweede keer weer bij de mensen op te halen. Dit jaar profiteren maar liefst negentien goede doelen van de opbrengst. Hoe hoog die was? Dat hoor je zondag in de 55 Plusshow.

Rennen van de lichtstad naar die enorme haven

Nog meer inspanning voor het goede doel. Maar dan eentje waar je moe van wordt. Want de Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Normaal gesproken lopen de deelnemers in het Pinksterweekend van Parijs naar Rotterdam. Maar vanwege corona is het evenement verplaatst naar oktober. Dat geeft de deelnemende teams wel extra trainingstijd. Het Veghelse Team Jumbo Logistiek heeft bijvoorbeeld 17 en 18 juli een speciaal voorbereidingsweekend op de kalender staan. In onze radioshow neemt Teamcaptain Paul van den Broek het programma met je door. En natuurlijk vertelt hij hoe je kunt doneren.

Het koord van Carin

Punniken. Je weet wel, lekker frunniken met wol. Ouderen in verzorgingshuizen in Meierijstad punnikten wat af in coronatijd. Bijvoorbeeld om als vrijwilliger kunstenares Carin Simons te helpen om kilometers koord te maken. Dat heeft dan weer alles te maken met Fabriek Magnifique dat volgend jaar plaatsvindt. Afgelopen week was Carin onder andere bij de ouderen in Odendael in Sint-Oedenrode. Wij haakten daar bij haar aan om erachter te komen wat ze allemaal van plan is. En je wilt natuurlijk ook weten hoe dat werkt, het old skool punniken? Zeker luisteren dan! Want mevrouw Sjaan Appeldoorn, die in Odendael woont, legt je dat haarfijn uit.

Goede verhalen en uitstekende tips

Enig idee wat je zondagmiddag in het Pieter Brueghel Huis in Veghel kunt beleven? Dat ontdek je in Hé Goade Mee. En met Sonja van den Heuvel maak je een gezellig rondje langs de bibliotheken van Meierijstad. Misschien heeft ze ook nog wel een paar fijne boeksuggesties voor je. Alvast een tip van ons: het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting. Over iemand die op zoek ging naar een paard in Den Bosch. En hoe sluit je een uur radio met inspirerende items en goede muziek uit de jaren ’60, ’70, en ’80 in stijl af? Yep, met het Gedicht van de Week van Hans F Marijnissen. Om er daarna nog een swingend uur aan vast te plakken.

Zij zijn er ook bij

Emma, Jerney, Paul, Alan en Tony, ze zijn er allemaal bij op hun manier. Jij toch ook? Deal! Zondag tussen 11.00 en 13.00 uur op 107.1 FM, DAB+ en de livestream op www.omroepmeierij.nl  En je weet het: voor en na de uitzending staan de deuren van onze podcast altijd voor je open.