Alleen maar winnaars bij 2e editie van talentenwedstrijd PROfessionals (video)

SCHIJNDEL - Woensdag vond op het Elde College voor de tweede keer de talentenwedstrijd PROfessionals voor leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs plaats. 21 leerlingen van verschillende scholen uit het hele land streden om de titel PROfessionals.

Landelijke wedstrijd
PROfessionals is een landelijke wedstrijd waarbij talenten van leerlingen praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs centraal staan en de leerlingen in het zonnetje worden gezet. Leerlingen mogen hun talenten laten zien in de categorie Keuken, Bediening, Bakkerij of Groen.

Voor onderwijs, werkgevers en overheid is het van groot belang dat jongeren duurzaam en flexibel opgeleid en getraind worden. Op deze manier ontdekken ze hun talenten, weten ze waar ze goed in zijn en kunnen ze deelnemen aan de arbeidsmarkt.

Gezien en erkend worden
Marco Brekelmans is initiatiefnemer van deze talentenwedstrijd: “Ik wil dat deze leerlingen gezien en erkend worden. Er zijn al jaren wedstrijden in het VMBO en het MBO. Maar voor mijn talenten was er geen wedstrijd en die talenten wil ik op deze manier graag laten zien.”

Weeraphat Auean werd eerste in de categorie keuken. Hij verwacht dat het winnen van deze talentenwedstrijd nog wel iets op gaat leveren: “Ik ben er heel erg blij mee. Dit staat mooi op mijn CV en wie weet dat ik in de toekomst op een hoger niveau kan gaan werken.”

Alle deelnemers aan de Talentenwedstrijd PROfessionals op het Elde College
Fotograaf: Jan van Oort
Weeraphat Auean winnaar in de categorie Keuken
Naomi Arend winnaar in de categorie Groen
Fotograaf: Jan van Oort