Algemeen directeur/gemeentesecretaris gemeente Meierijstad gaat nieuwe uitdaging aan

MEIERIJSTAD - Algemeen directeur/gemeentesecretaris Marijke Wilms-Wils, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad laten weten dat ze op 1 oktober 2024 begint aan een nieuwe uitdaging als directeur van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Marijke gaf sinds 2017 leiding aan de ambtenaren van de gemeente Meierijstad. In de jaren daarvoor werkte Marijke als gemeentesecretaris in Veghel en in diezelfde gemeente startte zij enkele jaren eerder als directeur bedrijfsvoering. Binnen de Veiligheidsregio had zij de rol van operationeel leider.

Burgemeester Van Rooij betreurt het vertrek, maar laat weten vooral dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren: "Met het vertrek van onze algemeen directeur/gemeentesecretaris sluiten we een belangrijk hoofdstuk af. Dankzij haar leiderschap en inzet zijn we succesvol van drie organisaties naar één nieuwe gemeentelijke organisatie gegaan. Ze heeft gezorgd voor verbinding en een nieuwe cultuur waarin zelforganisatie centraal staat. Haar oog voor de mens en haar vermogen om sterke relaties op te bouwen hebben onze nieuwe gemeente gevormd. We zijn haar dankbaar en wensen haar veel succes met de nieuwe uitdaging."