Al 150 aanmeldingen voor Meierijstad On Stage

Projectleider Harm van Son verwelkomt hovenier Joris Vlassak als 150ste deelnemer aan het scholenproject Meierijstad On Stage

MEIERIJSTAD – Al 150 beroepsbeoefenaren hebben zich ingeschreven voor Meierijstad On Stage. Het was Hovenier Joris Vlassak die met zijn inschrijving deze mijlpaal bereikte en daarom kreeg hij dinsdag een slagroomtaart uit handen van Harm van Son, projectleider van Meierijstad On Stage.

Meierijstad On Stage is een scholenproject van het Fioretti College en Elde College en wordt voor de vierde keer gehouden. Het gaat om loopbaanoriëntatie en -begeleiding van VMBO-leerlingen in de gemeente Meierijstad.

Snuffelstage
Tijdens een Beroepenfeest in de Koekbouw op de Noordkade op 2 maart vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden aan zo’n 900 leerlingen over hun vak. Op de Doe Dag, 16 maart, gaan leerlingen bij hen op werkbezoek om ze bekender te maken met een bepaald beroep of branche.

Nog meer mag
Om de keuze voor leerlingen zo ruim en breed mogelijk te maken, zijn zo veel mogelijk beroepsbeoefenaars uit diverse sectoren nodig. Inmiddels staat de teller dus op 150 deelnemers, maar volgens Harm van Son mogen er gerust nog enkele tientallen bij komen. ,,Vooral binnen de sectoren ‘zorg & welzijn’ en ‘groen’ kunnen we nog best wat extra aanmeldingen gebruiken. Maar feitelijk is iedere beroepsbeoefenaar die wil bijdragen aan een gelukkige toekomstkeuze van de VMBO-er van harte welkom.”

Aanmelden als Beroepsbeoefenaar kan gratis via ww.meierijstadonstage.nl/aanmelden.