Ahrend geschrokken en opgelucht na instorting pand aan De Amert

VEGHEL – Kantoorartikelenbedrijf Ahrend is druk bezig met het inventariseren van de schade na de instorting van hun pand aan De Amert in Veghel. In het pand is hun circulaire hub gevestigd, waar ze oud kantoormeubilair opknappen zodat ze die opnieuw kunnen verkopen. Het dak stortte dinsdagmiddag gedeeltelijk in, vermoedelijk door het slechte weer.

Op het moment van de instorting was er volgens het bedrijf niemand aanwezig in het gebouw. “Daar waren we natuurlijk heel opgelucht over”, vertelt Christine Knappstein van Ahrend. “We schrokken enorm van wat er gebeurde en zijn blij dat er geen gewonden zijn gevallen”.

Het bedrijf uit Sint-Oedenrode kan nog niet zeggen of dit invloed heeft op hun werkzaamheden in Veghel. “We zijn nu vooral bezig met het inventariseren van alle schade, dat gaan we rustig en zorgvuldig doen, daarna kijken we pas of we de werkzaamheden aan De Amert moeten verplaatsen”, aldus Knappstein.

Voor veel Veghelaren is het een herkenbaar gebouw. Naast het kantoorartikelenbedrijf was er tijdens de coronapandemie ook een priklocatie van de GGD gevestigd. Nog verder terug in de tijd deed het gebouw dienst als distributiecentrum voor supermarktketen Jumbo. In 2021 betrok Ahrend het pand om hun circulaire hub op te zetten.