Afzetting bij school in Wijbosch om veiligheid te vergroten

WIJBOSCH – Tussen school De Regenboog in Wijbosch en het plein waar de leerlingen in de pauze op spelen is een rood-witte afzetting gemaakt. Dat gebeurde nadat een leerling was aangereden door een auto. De weg tussen het plein en de school is namelijk openbare weg.

Na het ongeval, waarbij de leerling licht gewond raakte, was de situatie gesprek van de dag. Het is ook een bijzondere situatie, namelijk een ruimte waar het doorgaande verkeer over gaat en waar kinderen spelen. Daarom heet het een shared space. Vanwege dat verkeer kan die ruimte niet zomaar worden afgesloten.

De Jeugdgemeenteraad van Meierijstad zette de kwestie zelfs hoog op de agenda. Jongeren van het Elde College kwamen met een plan om een scheiding aan te brengen met fruitbomen. Het was één van de plannen waar de gemeente een paar honderd euro voor beschikbaar stelde.

Vervolgens ging de school als gevolg van de coronacrisis dicht. Nu de leerlingen er weer zijn is voorlopig gekozen voor een rood-wit gemarkeerde blokkade die moet voorkomen dat de kinderen zomaar de weg op rennen. Uiteindelijk moet er een structurele oplossing komen.

Een afzetting moet veiligheid bij de Regenboog vergroten