Afscheidsvoorstelling HOUDEN bij Omroep Meierij (video)

VEGHEL – Omroep Meierij zendt van zaterdag 9 tot en met maandag 11 maart ieder uur na het nieuwsprogramma RondOM een registratie uit van de voorstelling HOUDEN. Daarmee nam cultureel Veghel op vrijdag 1 maart afscheid van de historische kloosterkapel achter het voormalige moederhuis van de Zusters Franciscanessen.


Acteurs, dansers en muzikanten van CHV Academy Talentenklassen en dansgroep Modern Choreo voerden voor de ruim 100 belangstellenden deze afscheidsvoorstelling op. Daarin bijgestaan door organist Henk van Riel en Stadsdichter Rick Terwindt.


Nostalgie

Het voormalige kloostercomplex en de kapel zijn onlangs in eigendom overgegaan naar Area. Volgens directeur Jan van Vucht komen in het moederhuis 50 appartementen. De kapel wordt omgebouwd tot een kantooromgeving met als doel de samenwerking van organisaties binnen Leefgoed te bevorderen.

 

Ca. 45 minuten

Omdat de sloopwerkzaamheden pas op 14 maart beginnen vond de Areadirecteur dat er nog voldoende tijd was om de nostalgie in de 180-jarige kapel nog één keer te laten doorklinken. Na overleg met Phoenix Cultuur kwam de voorstelling HOUDEN totstand. Een camerateam van Omroep Meierij legde de bijna drie kwartier durende voorstelling op video vast.