Actiegroepen ‘zon en wind’ organiseren ‘Ronde van wà zonde’

MEIERIJSTAD - De actiegroepen “Handen af van Wijboschbroek” , “Bescherm de Rooise heide”en “LijnRecht” organiseren op zaterdag 9 oktober tussen 10.00 en 15.00 een ludieke fietstocht om iedereen in Meierijstad kennis te laten maken met de drie mooiste delen van Meierijstad!

Met de werktitel “Ronde van wà zonde!” willen de actiegroepen aandacht vestigen op de plannen die de gemeente heeft omtrent windenergie en zonne-energie in deze gebieden.
“Veel inwoners beseffen totaal niet wat er in hun ‘achtertuin’ gebeurt. Nu kunnen ze dus deze prachtige tocht fietsen én ook nog eens op drie pleisterplekken een kop koffie of thee met wat lekkers erbij krijgen. Tegelijkertijd wordt er informatie verschaft over die streek en over de vergaande plannen”, zo melden de actiegroepen in een gezamenlijk persbericht.

Elk gebied heeft zijn eigen rustplek. Dat is in Wijbosch bij Dorpshuis De Schakel, Voor Rooise heide is dat bij camping Het Skônste plekske, Langstraat 34, Schijndel en voor LijnRecht is dat op het erf van Lijnt 14, Keldonk. Iedereen kan op elk moment en elke plek in de route beginnen.

Lengte
Er is een lange route van ongeveer 48km en een kortere van ongeveer 38km. “En natuurlijk kan men ook een rondje maken per gebied”, aldus de initiatiefnemers die hopen hiermee veel mensen op de fiets te krijgen zodat ze kunnen vertellen over het wel en wee in de verschillende gebieden onder het genot van een lekker bakske koffie!

In de talkshow ‘Bakker en buurten’ op 1 september waren woordvoerders van de actiegroepen te gast om te vertellen over hun gezamenlijke plannen.