Actie voor behoud toren Ritakerk Boskant op de goede weg

BOSKANT – Het gaat de goede kant op met de actie van de dorpsraad om de toren van de Ritakerk in Boskant te behouden. Een groot aantal inwoners en bedrijven heeft al een bijdrage gestort. Maar het kan nog beter.

De Ritakerk werd in het midden van de vorige eeuw gebouwd. Dat gebeurde toen al dankzij de wilskracht van de Boskanters.

In de loop der jaren liep het aantal kerkgangers terug en moest er een andere bestemming voor de kerk worden gezocht. Er komen veertien woningen in.

Restauratie viel tegen

De restauratie van de toren blijkt duurder uit te vallen dan verwacht. De betonnen klokkentoren moet worden vervangen en de buitenmuren moeten opnieuw worden gemetseld.

De dorpsraad wil heel graag dat de toren, die er ooit gekomen is dankzij de gemeenschapszin van de Boskanters, nu door diezelfde eensgezindheid behouden blijft. Want de kerk en vooral de toren bepalen voor een belangrijk deel het beeld van Boskant.

Daarom begon de dorpsraad een actie om geld in te zamelen voor het restaureren van de toren. Veel Boskanters en bedrijven in het dorp deden al een duit in het zakje, maar het is nog niet genoeg.

Voor uitgebreide informatie over de actie zie de website van de dorpsraad.

De toren van de Ritakerk