Acrobatiek, circus en straattheater kleuren Fabriek Magnifique

VEGHEL - Fabriek Magnifique is een -gratis toegankelijk- festival. Het is op 22, 23 en 24 juli in Veghel. René Hildesheim is actief als programmeur Theater bij Fabriek Magnifique. “De bezoekers van Fabriek Magnifique kunnen gaan genieten van acrobatiek, een theater boulevard, kleine circusvoorstellingen en straattheater. We doen er alles aan om ons publiek van jong tot oud te verrassen."

De Parklaan naar het Julianapark wordt omgetoverd tot een theater boulevard met kleine tentjes. Tijd is het centrale thema de voorstellingen: van stenentijd tot knuffeltijd en etenstijd.
Het Heilig Hartplein wordt ook ingekleurd door Circus Magnifique. Op zaterdag komt hier Cirquarant, het leukste, kleinste restaurant van Nederland. Jeroen van der Lee, the Dutch Juggler, zette deze voorstelling in elkaar onder regie van Jango Edwards, internationale gerenommeerde clown en entertainer.

Acrobatiek op hoog niveau

Op zondag verzorgt Fabuloka op het Heilig Hartplein een bijzondere acrobatiek-voorstelling: twee mensen leven in en om een 5 meter grote metalen constructie. Beiden hebben een droom die het stel uit elkaar lijkt te drijven. Totdat ze door een onverwachte letterlijke wending weer dichter bij elkaar komen.

Zelf theater leren spelen?

“Voor de straattheatergroep zoeken we nog enthousiaste mensen. Heren zijn in het bijzonder welkom”, aldus Hildesheim. “We bieden deelnemers een leuke -gratis- workshop theater spelen aan; de kunst van het niets-doen.” Interesse? Mail dan naar info@mrpoehaa.nl.
Zin om mee te helpen als vrijwilliger? Aanmelden kan via www.fmaanmelden.nl.

Foto’s: René en de Freules-fotograaf Jasmine de Vries
Circus - Fotograaf Jos Kaldenhoven