Achtduizendste elektrische laadpunt mijlpaal Meierijstad

SINT-OEDENRODE - De provincies Noord-Brabant en Limburg hebben de afgelopen drie jaar achtduizend laadpunten beschikbaar gemaakt. Het achtduizendste laadpunt ligt sinds 27 september op de Akkerwinde 2 in Sint-Oedenrode.
Fotograaf: Provincie Noord-Brabant

Wethouder Jan van Burgsteden van ruimtelijke ordening en infrastructuur zegt dat Meierijstad hele goede ervaringen heeft opgedaan door mee te doen in deze collectieve aanbesteding. "Met het proactief plaatsen van een fors aantal laadpunten laten we toekomstige gebruikers van elektrische auto’s zien dat onze infrastructuur klaar voor hen is.” In Noord-Brabant staat er per vijf elektrische auto’s één openbare laadpaal ter beschikking. In totaal zijn er nu circa 14.000 openbare laadpunten beschikbaar.

Meer laadstations
Vattenfall wil in de toekomst het huidige aantal laadstations, 234, in Meierijstad opschroeven. Zo wil de energieleverancier ervoor zorgen dat Meierijstad nog duurzamer wordt dan ooit tevoren. Met het huidige aantal laadstations staat Meierijstad als vijfde gemeente van Noord-Brabant en Limburg.