' Aarzel niet om steun te vragen'

Gemeente verruimt steunmaatregelen corona

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad die hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen als gevolg van de coronacrisis kunnen een beroep doen op de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De gemeente Meierijstad verruimt de mogelijkheden.

De regeling is opgezet door de landelijke overheid, met ruimte voor gemeenten om zelf aanpassingen te doen. Hij is niet bedoeld als bedrijfssteun maar als persoonlijke steun. Tot nu toe maakten relatief weinig mensen gebruik van de regeling.

Procedure eenvoudiger

Die is wel tot 1 oktober verlengd. De gemeente Meierijstad heeft het percentage van de daling van het inkomen verlaagd en de maximale vergoeding verhoogd. Daarnaast is de procedure voor een aanvraag eenvoudiger gemaakt. Zo hoopt de gemeente meer mensen in Meierijstad te kunnen ondersteunen met geld.

Wethouder Menno Roozendaal “Het aantal aanvragen bij TONK in de gemeente Meierijstad is beperkt. Ik vind het belangrijk om juist die mensen die in de problemen zijn gekomen te ondersteunen via TONK. Aarzel niet om dit aan te vragen.”

Menno Roozendaal