Aantal coronapatiënten Meierijstad blijft stijgen

MEIERIJSTAD – Het aantal inwoners uit Meierijstad dat met een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt blijft stijgen. Vrijdag was dat aantal 195. Dat zijn er vijf meer dan donderdag. In de Brabantse ziekenhuizen lagen vrijdag in totaal 377 mensen met een besmetting.

Desondanks is het aantal mensen met een coronabesmetting in Brabantse ziekenhuizen voor het eerst sinds een maand gedaald onder de 400.

Vrijdag zijn er in heel Nederland 123 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn in het hele land opnieuw 112 aan het virus overleden. Daarmee komt het aantal dodelijke slachtoffers op 4.289.

In de Brabantse ziekenhuizen is voor het eerst sinds een maand het aantal patiënten gedaald onder de vierhonderd. Als de lijn zich zo voortzet dan is de verwachting dat desondanks nog tot in juni dagelijks nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen zullen worden opgenomen.

Dat betekent dat de groep mensen die om andere redenen naar het ziekenhuis moet groot blijft. Dat wordt alleen maar ernstiger als het aantal coronabesmettingen zou toenemen. Daarom vinden de ziekenhuizen het van groot belang dat de maatregelen die door de overheid heeft afgekondigd voorlopig strikt worden nageleefd.